Feyenoord wil Koeman langer vastleggen

Peterselieman

Feyenoord wil in de winterstop met trainer Ronald Koeman om tafel om zijn aflopende contract te verlengen. Technisch directeur Martin van Geel stuurt volgens Voetbal International aan op een meerjarig contract voor de oefenmeester die de Rotterdammers afgelopen seizoen naar de tweede plaats in de Eredivisie lootste.

"Dat zouden we dolgraag willen. Dat we vorig jaar tweede werden en nu, ondanks dat we een aantal bepalende spelers moesten laten gaan, gewoon weer vijfde staan met uitzicht op beter, is onmiskenbaar voor een groot deel de verdienste van Ronald Koeman. Hij maakt spelers beter, laat het team optimaal functioneren en hij heeft gezorgd voor een professioneel topsportklimaat dat hij elke dag bewaakt. Tel daarbij op zijn ervaring en autoriteit en het mag duidelijk zijn dat wij deze trainer graag willen houden."

Van Geel wil snel zaken doen met Koeman. "We gaan tijdens de winterstop praten. Wij zijn zeer tevreden en ik hoop Ronald ook. Als trainer heeft hij het nodige meegemaakt, hoogte- en dieptepunten en wellicht koestert hij de situatie waarin hij nu kan werken. Alles is duidelijk. Ik begeef me als technisch directeur niet op zijn terrein en andersom is dat net zo."