Daimler grijpt macht bij F1-team Mercedes

Peterselieman

Daimler heeft de volledige controle over het Mercedes AMG Petronas Formula One Team verkregen. De Duitse autofabrikant heeft de 40% van de aandelen die in handen waren van Aabar, een overheidsinvesteringsfonds uit Abu Dhabi, overgenomen. Een bedrag is niet bekend gemaakt.

Daimler en Aabar namen eind 2009 Brawn GP over dat een succesvol jaar gekend had met beide wereldtitels in de Formule 1. De renstal ging verder onder de naam Mercedes, maar won pas in dit seizoen weer een race. Inmiddels heeft Aabar besloten zich terug te trekken, waarbij afgelopen maand de laatste drie procent aan aandelen overgedaan zijn aan Mercedes. Alleen de Duitse en Italiaanse toezichthouders zouden nog een stokje voor de deal kunnen steken.

Voor Mercedes reden sinds 2010 Nico Rosberg en Michael Schumacher. Rosberg zegevierde eerder dit jaar in China, terwijl ook Schumacher met een podiumplaats weer wat van zijn oude glorie liet zien. Komend seizoen zal McLaren-coureur Lewis Hamilton hem gaan vervangen bij de Duitse renstal.