Man die moordverdachte Zijtaart lift gaf gehoord

Redactie

De politie heeft een man gehoord die vorige week zondag een lift gaf aan de verdachte van de moord op het kickboksgala in Zijtaart. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie maandag.

De bestuurder had de 32-jarige man vrij kort na de schietpartij opgepikt in zijn Mercedes. De automobilist meldde zich vrijdag naar aanleiding van een oproep van de politie. Die wilde hem spreken omdat hij als belangrijke getuige wordt gezien. Over zijn identiteit en de inhoud van de verklaring wil de woordvoerder niets kwijt.

In de auto zat ook een jongen. Met hem heeft de politie ook gesproken. De auto is niet door de politie onderzocht.

Bij de schietpartij op kickboksgala The Battle III kwam een 37-jarige man uit Veghel om het leven. Zijn 31-jarige broer raakte gewond. Naast de 32-jarige hoofdverdachte werden ook twee andere mannen van 26 en 30 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Het drietal zit nog vast.

De 30-jarige verdachte, die ook gewond raakte, zou Ali D. zijn. Hij was dertien jaar geleden betrokken bij een schietpartij op een roc in Veghel. Voor die eerwraakzaak kreeg hij vijf jaar cel.