Verdachten afpersing Berlusconi opgepakt

Redactie

De Italiaanse politie heeft zes personen opgepakt die worden verdacht van een poging tot afpersing van oud-premier Silvio Berlusconi. Ze zouden 35 miljoen euro hebben verlangd voor documenten waarvan zij beweerden dat die hem van pas konden komen in een rechtszaak.

Drie van de zes verdachten hielden volgens het hoofd van de politie van Milaan, Alessandro Giuliano, vorige maand een van Berlusconi's naaste adviseurs elf uur lang in zijn woning in gijzeling om hem te dwingen hun geldeis telefonisch over te brengen. Berlusconi's advocaat Nicolo Ghedini zei dat hij die dag de gijzelnemers had gesproken en gezegd had dat zij pas geld zouden krijgen als hij de documenten had ingezien. Dat was volgens politiechef Giuliano voor de gijzelnemers al voldoende om financieel adviseur Giuseppe Spinelli te laten gaan.

De politie wist een van de ontvoerders op te sporen aan de hand van zijn zwart-rood gestreepte sneakers - de kleuren van zijn favoriete voetbalploeg AC Milan, die eigendom is van Berlusconi.