Boschker is gezeur zat

LosBuenosMuchachos

FC Twente-doelman Sander Boschker is nu, na de wedstrijd tegen FC Utrecht, de op drie na oudste eredivisiespeler. Hij verdedigde op zijn 42e jaar (en 29 dagen) weer eens het Twentsche goal op het hoogste niveau.

Hij moet alleen nog Jan Jongbloed (44 jaar en 287 dagen), Pim Doesburg (43 jaar en 215 dagen) en Rob van Dijk (43 jaar en 112 dagen) voor zich dulden. De FC-Twente goalie zei moet te zijn van het gezeur, toen zijn leeftijd weer ter sprake kwam.

"Wat moet ik er toch mee? Zolang ik het nog kan is het toch goed. Mijn leeftijdmaakt dan niet uit. Mensen hebben het recht te zeggen wat ze vinden, maar laat ze dan eerst komen kijken hoe ik train, voor ze een oordeel vellen. Het is een vooroordeel. Ik ben oud, dus niet goed genoeg. Ik denk dat ik nog steeds bewijs dat het niet zo simpel ligt", aldus Boschker.

Hij kreeg in Utrecht een treffer tegen, en oogde hier niet sterk bij. "Misschien had ik niet naar voren moeten stappen. Maar als ik dat niet gedaan had was de bal waarschijnlijk ook onhoudbaar geweest. Verder ging het goed, vond ik."

Na rust tikte Boschker op atletische wijze een kopbal van Dave Bulthuis weg onder de lat. "Het was een prettig gevoel om te laten zien, dat ik nog zo lenig naar de hoek kan. Dat was wel een fijne redding.