[NBA] Lakers zetten ook Houston Rockets opzij

Niels (DerMeister)

Los Angeles Lakers heeft zondag zijn vijfde overwinning van dit NBA-seizoen geboekt. Het sterrenensemble won thuis met 119-108 van Houston Rockets. De Lakers hebben nu vier van de laatste vijf wedstrijden gewonnen sinds interim-coach Bernie Bickerstaff het overnam van de ontslagen Mike Brown. Brown moest na een slechte start zijn biezen pakken.

Man van de avond was supervedette Kobe Bryant, die zijn achtiende triple-double uit zijn loopbaan liet noteren. Hij scoorde 22 punten, pakte elf rebounds en verzorgde elf assists. Center Dwight Howard werd topscorer met 28 punten. De Spanjaard Pau Gasol bereikte met zijn zeventien punten de mijlpaal van vijftienduizend punten.

Kevin Durant slaagde tegen Golden State Warriors erin voor de eerste keer in zijn carrière een triple-double te realiseren. De forward van Oklahoma Thunder was in het met 119-108 gewonnen duel goed voor 25 punten, dertien rebounds en tien assists. Russell Westbrook en Kevin Martin droegen dertig en 23 punten bij aan de achtste overwinning van de verliezend finalist van vorig jaar.

Overige uitslagen:

Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 86-79

Sacramento Kings - Brooklyn Nets 90-99

Detroit Pistons - Boston Celtics 103-83

Portland Trail Blazers - Chicago Bulls 102-94