Karthikeyan ontkent iets fout gedaan te hebben

Peterselieman

HRT-coureur Narain Karthikeyan was gisteren na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten het mikpunt van het Red Bull-team. De Indiër hield met zijn HRT kampioenschapsleider Sebastian Vettel even op, waardoor McLaren-coureur Lewis Hamilton de Duitser kon passeren en naar de zege kon rijden.

In de 42e van 56 ronden wist Vettel op Circuit of the Americas Karthikeyan op zijn pad in de bochtencombinatie drie tot en met zeven. Op dit punt is inhalen nagenoeg onmogelijk, waardoor de Duitser de McLaren van Hamilton dichterbij dan ooit in zijn spiegels zag. De Brit kon de Red Bull-coureur ondanks DRS op het lange rechte stuk tot dan toe niet bedreigen, maar slaagde hier ditmaal wel in, dit tot frustratie van Vettel en Red Bull Racing.

Red Bull-teambaas Christian Horner was na afloop kritisch op Karthikeyan. "De race is beslist door één achterblijver, Karthikeyan, die niet in zijn spiegels keek. Sebastian verloor hierdoor op een cruciaal moment tijd, waardoor Hamilton hem kon passeren." De teambaas erkende echter ook dat de Indiër normaal gesproken de Red Bulls wel voldoende voorrang verleent.

Karthikeyan sprak er met Autosport over. "Ik heb het er voor de race met FIA-racedirecteur Charlie Whiting al over gehad dat het onmogelijk is om in de bochten drie tot en met zeven aan de kant te gaan, want ik wist dat er zich zo'n situatie zou gaan voordoen. Charlie vertelde me toen dat hij dat wist en dat het geen probleem zou zijn als je daar geen plaats maakt, dus ik heb niets verkeerd gedaan."

Hij wil zich de kritiek van Red Bull en Vettel dan ook niet aantrekken. "In de volgende bocht maakte ik bovendien ook gelijk veel ruimte van Vettel. Je kunt in de bochten daarvoor nu eenmaal niet aan de kant. Als er iemand is die hier over klaagt, is dat verder dus gewoon jammer, maar helaas."