Hendriks blijft technisch directeur NOC*NSF

WebHawkjuh

Maurits Hendriks blijft als technisch directeur werkzaam bij sportkoepel NOC*NSF. Zijn tijdelijke contract, dat binnenkort zou aflopen, is omgezet in een vaste aanstelling. Dat maakte NOC*NSF maandag bekend.

De 51-jarige Hendriks werd in december 2008 aangesteld als opvolger van Charles van Commenée. De voormalige hockeybondscoach was afgelopen zomer tijdens de Olympische Spelen in Londen chef de mission van de Nederlandse equipe. Die rol gaat hij in 2014 ook vervullen tijdens de Winterspelen in Sochi.

Nederland eindigde in Londen als dertiende op de medaillespiegel met twintig plakken: zes keer goud, zes keer zilver en acht keer brons. Daarmee haalde Oranje de doelstelling die Hendriks vooraf had geformuleerd, namelijk éémaun medaille meer dan tijdens Peking 2008 toen er 16 medailles werden veroverd. "Ik ben blij met het vertrouwen dat NOC*NSF in mij stelt", zei Hendriks maandag in een reactie. "Ik kijk er naar uit om samen met de professionele staf van NOC*NSF en van de bonden de topsport in Nederland telkens weer die impulsen te geven die nodig zijn om de internationale concurrentie aan te kunnen en te verslaan."