Doodgeschoten Eindhovenaar was drugscrimineel

Redactie

De 41-jarige Eindhovenaar die zaterdagochtend werd doodgeschoten was de drugscrimineel en zakenman Aran de Jong. De politie weet nog niet of het ging om een afrekening in het criminele circuit en laat zondagavond weten vooralsnog alle opties e scenario's open te houden. De dader is nog voortvluchtig

Agenten troffen het lichaam van de De Jong kort voor 05.00 uur aan in een zijpad van de Diamantring. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij inderdaad door vuurwapengeweld om het leven is gekomen.

De auto van het slachtoffer werd voor zijn woning beschoten. De Jong zat op dat moment met enkele bekenden in de auto, die hij nog is uitgevlucht. De andere inzittenden, onder wie zijn vrouw, bleven ongedeerd. Hun is slachtofferhulp aangeboden.

De recherche heeft uitgebreid buurt- en sporenonderzoek verricht en diverse getuigen, onder wie de inzittenden, gehoord. Ook de woning is doorzocht. De politie heeft ongeveer 25 politiemensen op de zaak gezet en roept mensen die denken informatie te hebben met klem op de politie te bellen.

De Jong leidde volgens het OM een criminele organisatie die handelde in grote hoeveelheden softdrugs, meldt Omroep Brabant. Hij werd vorig jaar mei aangehouden en zat ruim een jaar in voorarrest. Zijn proces zou op 3 december van start gaan. De Jong zou worden bijgestaan door advocaat Bram Moszkowicz.

De omroep meldt verder dat zakenman De Jong bevriend was met Youssef Sabbahi uit Veghel, die vorige week werd doodgeschoten op een kickboksgala in Zijtaart. Of er een verband is met die moord is onduidelijk.