R. Koeman: "Onze momenten gepakt"

Frank (franklop)

Ronald Koeman zag Feyenoord met 3-0 van Willem II winnen. Toch heeft hij een paar kanttekeningen bij het optreden van zijn ploeg. "Ik vind altijd dat je het maximale uit een wedstrijd moet halen. We hebben niet heel goed gespeeld, maar we hebben wel onze momenten gepakt. Met name de eerste twintig à 25 minuten van de tweede helft vond ik het echt beter, maar we hebben niet goed gespeeld", aldus een kritische Koeman tegenover Eredivisie Live.

"We wisten dat Willem II niet was gekomen om de boel open te gooien, dat is hun goed recht. Dan moet je als aanvallende ploeg vanaf de zijkanten het veld groot houden, dan moet je geduld hebben en dat hadden we niet. Daardoor maakten we het onszelf heel erg moeilijk. Het was een beetje slap en een tempo te laag, dan speel je geen tegenstander kapot."

Koeman is tevreden dat zijn verdediging ervoor gezorgd heeft dat Feyenoord voor het eerst sinds september geen treffer heeft geïncasseerd. "Iedereen weet dat we te gemakkelijk teveel goals tegen krijgen en dan is het voor een verdediger altijd prettig om de 'nul te spelen'. Dat is ook een beetje een pluspunt voor de verdediging."