Strategisch Ferrari laat Massa gridstraf oplopen

Peterselieman

Felipe Massa heeft voor de Grand Prix van de Verenigde Staten een gridstraf van vijf plaatsen opgelopen. De reden hiervoor is dat Ferrari de verzegeling van de versnellingsbak bij de bolide van de Braziliaan verbroken heeft. Niet omdat deze kuren vertoonde, maar uit strategisch belang.

Massa kwalificeerde zich gisteren op Circuit of the Americas als zevende, maar mocht van plaats zes vertrekken, omdat Lotus al een bakwissel bij Romain Grosjean toegepast had. Teamgenoot Fernando Alonso pakte in de kwalificatie de negende stek en zou door die straf ook een plaats doorschuiven.

Op het gloednieuwe circuit in Austin wordt starten van een even positie echter als een nadeel gezien, omdat vanwege een niet schone baan gevreesd wordt dat die coureurs bij de start posities gaan verliezen. Ferrari wil Alonso per se vanaf de schone kant van de grid laten starten, iets wat door de strategische verbreking van de verzegeling van de versnellingsbak bij Massa nu lijkt te lukken. Alonso krijgt nu de zevende positie op de grid, terwijl Massa terugvalt naar de elfde startplaats. Hiermee hoopt Ferrari de titelaspiraties van Alonso levend te houden.