FOK!filmtip van de dag: The Bucket List

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

The Bucket List 1

De FOK!filmtip van de dag gaat naar The Bucket List. Rob Reiner maakte met de film een prachtige feelgoodfilm over een miljonair Edward Cole (Jack Nicholson) en een arbeider Carter Chambers (Morgan Freeman) die noodgedwongen op één kamer komen te liggen, van de kanker afdeling van een groot ziekenhuis. Beide mannen hebben niet lang meer te leven en ontdekken dat ze meer overeenkomsten hebben. Zo hebben beiden nog een aantal dingen op hun verlanglijstje staan. De twee mannen ontvluchten het hospitaal en gaan samen op pad om de dingen van hun 'bucket list' te gaan doen.

The Bucket List 2
The Bucket List

Een zeer integere film die qua sfeer wel doet denken aan toppers als Big Fish en Forrest Gump. Nicholson en Freeman spelen de sterren van de hemel in de film die elke zichzelf respecterende filmliefhebbers minstens eenmaal in zijn c.q. haar leven gezien moet hebben. Kopje Kopi Luwak er bij en genieten van dit meesterwerk van Reiner om 21.25 uur op Net5.

The Bucket List 3
The Bucket List

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!