Pastoor: "Ik zeg niets over arbitrage"

Frank (franklop)

N.E.C. eindigde de met 4-1 verloren derby met Vitesse met acht man. Over de gegeven rode kaarten wilde coach Alex Pastoor niets kwijt tegenover de media. "In de eerste helft was het een schitterende wedstrijd, voor de supporters van NEC, de supporters van Vitesse en de neutrale kijker. Het deed Engels aan, het golfde heen en weer. Ik had bij elke aanval het gevoel dat wij konden scoren, maar dat ook zij konden scoren", aldus Pastoor na afloop van het duel tegenover Eredivisie Live.

"Ik heb me zojuist voorgenomen om over de arbitrage van vandaag niets te zeggen. Als ik nu in mijn natuurlijk gedrag blijf, dan ga ik me niet alleen over het beoordelen van dit situaties, maar ook over mijn gedachtes en gevoelens die daarbij omhoog komen. Ik denk dat het verstandig is dat ik dat niet doe", zo meldt de oefenmeester van de Nijmegenaren, doelend op de drie rode kaarten die zijn ploeg kreeg.

"Het was een lust om naar de wedstrijd te kijken en je kunt er niet omheen dat dit soort beslissingen invloed hebben op het duel. Toch wil blijven bij mijn standpunt over de arbitrage, want als ik nu leegloop dan is dat niet goed."