Scorende Boerrigter: "Eindelijk weer"

donroyco

Derk Boerrigter scoorde zaterdagavond namens Ajax tegen VVV-Venlo. De buitenspeler vierde zijn doelpunt uitbundig. "Eindelijk weer een doelpunt", zei Boerrigter na afloop van de 2-0 overwinning tegen het ANP.

"Ik was hier zo aan toe. Het wilde maar niet. Ook in deze wedstrijd waren mijn dribbels onvoldoende. Maar laat dit doelpunt het begin van een nieuwe periode zijn", vervolgde hij.

Over zijn eigen vorm is hij nog niet tevreden. De Boerrigter van vorig seizoen is nog niet terug. "Ik snap het ook soms niet. Nee, het ligt er niet aan dat ik nu vanaf de rechterkant moet spelen. Ik ben al blij dat de trainer mij vertrouwen geeft en dat ik mag spelen. Het moet gewoon beter, hopelijk vanaf nu. Na dit doelpunt viel er een last van mijn schouders."

Boerrigter scoorde vanuit een vrije trap. "Eigenlijk nemen Eriksen of De Jong zo'n vrije trap. Maar ik sta ook op dat lijstje en de plek was mooi voor mij. Gelukkig ging de bal er in. Het was moeilijk voetballen tegen VVV. Ze gaven heel weinig ruimte weg. Gelukkig hielp ik de ploeg met dat eerste doelpunt op weg. Ik wil dit meenemen naar woensdag voor die belangrijke wedstrijd tegen Borussia Dortmund. We willen namelijk nog steeds Europees overwinteren."