[NBA] Memphis rijgt ook Bobcats aan zegekar

Peterselieman

Memphis Grizzlies blijft op dreef in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De koploper van de Western Conference boekte tegen Charlotte Bobcats zijn achtste overwinning op rij: 94-87.

Memphis-guard Mike Conley was met twintig punten het productiefst. Ook ploeggenoten Zach Randolph, Rudy Gay, Marc Gasol en Tony Allen eindigden in de dubbele punten. De Bobcats, die hun laatste drie wedstrijden gewonnen hadden, kwamen het laatste kwart sterk terug van een achterstand van zeventien punten, maar de Grizzlies waren tijdig weer bij de les.

Los Angeles Clippers is ook bezig aan een mooie serie. Middels een 101-80 thuiszege op Chicago Bulls werd de vijfde overwinning op rij geboekt. Blake Griffin was goed op dreef met 26 punten en tien rebounds. Teamgenoot Jamal Crawford en Bulls-forward Carlos Boozer kwamen tot 22 punten.

De Clippers staan achter Memphis en San Antonio Spurs derde in de Western Conference. De Bulls bivakkeren met vijf overwinningen uit negen duels in de subtop van de Eastern Conference.

Washington Wizards is ook na zijn achtste wedstrijd nog puntloos. Utah Jazz vertrok met een 83-76 zege uit het Verizon Center in Washington. Al Jefferson werd namens Utah topscorer met 21 punten. Washington-guard Jordan Crawford noteerde een puntje minder. Washington is pas het tweede team uit de historie van de NBA dat de eerste acht competitiewedstrijden verloor.

Miami Heat boekte een uitzege bij Phoenix Suns. Het werd 97-88. Chris Bosh scoorde 24 punten, terwijl een andere vedette, LeBron James, drie punten minder toevoegde. Miami speelde voor de tweede wedstrijd op rij zonder de aan zijn voet geblesseerde Dwyane Wade.

Overige uitslagen
Boston Celtics - Toronto Raptors 107-89
Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks 95-103
Milwaukee Bucks - New Orleans Hornets 117-113
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 126-100