[Primera division] Barcelona en Real Madrid boeken thuiszege

Boris (borisz)

FC Barcelona en Real Madrid mogen weer drie punten aan hun totaal toevoegen. Beide clubs boekten een eenvoudige thuiszege in de Primera Division. Barcelona won, mede dankzij twee goals van Lionel Messi, met 3-1 van Real Zaragoza. Real Madrid was Athletic Bilbao met 5-1 de baas.

Barcelona houdt na twaalf speelronden een behoorlijke voorsprong op de aartsrivaal. Het verschil op de ranglijst bedraagt acht punten. Atlético Madrid staat nog altijd brutaal tussen beide clubs in. Bij een zege zondag in en tegen Granada brengt de houder van de Europese Super Cup de achterstand op Barça terug tot drie punten.

Messi toonde tegen Zaragoza nog maar eens aan een klasse apart te zijn. Hij bracht met doelpunten in de zestiende en zestigste minuut zijn totaal dit seizoen op zeventien goals. Ook had de Argentijn een aandeel in de 2-1 na een halfuur spelen van Alexandre Song. Paco Montanes had even daarvoor Zaragoza op 1-1 gezet.

Cristiano Ronaldo bleef zaterdag in tegenstelling tot Messi droog staan. Zijn ploeggenoten van Real Madrid vingen dat echter probleemloos op. Karim Benzema scoorde twee keer, waarvan eentje via het lichaam van tegenstander Jon Aurtenetxe. Sergio Ramos, Mesut Özil en Sami Khedira maakten de overige Madrileense goals. Ibai Gomez redde bij een 3-0 achterstand de eer voor Bilbao.


Barcelona en Real Madrid boeken thuiszege (Foto: Novum)