[GSOD] Ook Van Gerwen naar de halve finale

Boris (borisz)

Darter Michael van Gerwen heeft de halve finale bereikt van de Grand Slam of Darts. De Boxtelaar won met 16-11 van Scott Waites uit Engeland. Zondagmiddag neemt hij het op tegen de Engelsman Winstanley.

Van Gerwn liet zijn goede vorm weer zien. Hij noteerde een gemiddelde van ruim boven de 106 noteren en hij plakte er ook nog 2 keer een 170 finish aan vast. Waites  gooide 98 gemidde. Mighty Mike begon de wedstrijd uitermate sterk en kwam op een 4-1 voorsprong waarbij hij zijn eerste 170 finish al had gegooid. De man uit Boxtel kreeg vervolgens ook de kans op 5-1, maar miste 3 darts op dubbel 20 om dat te doen.

Waites profiteerde daarvan en kwam terug in de partij. De BDO-speler won 6 van de volgende 7 legs kwam op een  5-7 voorsprong te staan. Toen de dubbels weer begonnen te lopen bij Van Gerwen. Hij won acht legs op een rij en kwam 13-7 voor. Die tik kwam Waites ook nooit meer echt te boven. Van Gerwen en Waites maakten er verder een prachtig schouwspel van waarbij ze samen 18 keer 180 gooiden en Van Gerwen nogmaals een 170 finish. Dichterbij dan 3 legs kwam Waites nooit meer en zo eindigde de partij in 16-12 voor Michael van Gerwen.


Ook Raymond van Barneveld bereikte de halve finales. Barney versloeg in zijn kwartfinale Christian Kist met 16-10. Van Barneveld neemt het op tegen Andy Hamilton uit Engeland. Voor de winnaar van het Grand Slam of Darts in Wolverhampton ligt 125.000 euro klaar.