[GSOD] Van Barneveld dendert over Kist heen

Boris (borisz)

Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton. De vijfvoudig wereldkampioen zegevierde met 16-10 over zijn landgenoot Christiaan Kist, regerend wereldkampioen bij de BDO.

Van Barneveld speelde vol zelfvertrouwen en noteerde in totaal twaalf keer een maximale score van 180. Er stond al snel 6-2 op het bord met een gemiddelde van 110 voor Barney. Kist kwam in iedere leg net iets te kort. Toen er een gat van zes legs op het bord consolideerde  Van Barneveld zijn voorsprong en alhoewel Kist af en toe wel kansen kreeg kon hij nooit echt dichterbij komen. Toch gooide de man uit Vroomshoop 10 keer 180 en liet hij nadrukkelijk zijn visitekaartje achter in Wolverhampton en zal hij met veel plezier volgend jaar terug komen.

Van Barneveld zal zondagmiddag het in de halve finale op moeten nemen tegen Andy Hamilton die John Part met 16-12 versloeg. Later vanavond kan nog een Nederlander zich bij de laatste vier plaatsen. Michael van Gerwen komt dan in actie tegen Scott Waites. De winnaar van dat duel zal spelen tegen Dean Winstanley, die eerder vanmiddag afrekende met Kevin Painter.