[Premier League] West Brom legt Chelsea over de knie

Peterselieman

Het dit seizoen succesvolle West Bromwich Albion heeft zaterdagmiddag Champions Leaguewinnaar Chelsea met 2-1 terug naar Londen gestuurd. Aanvallers Shane Long en Peter Odemwingie zorgden ervoor dat de drie punten in West Bromwich beleven. Een treffer van Eden Hazard mocht niet baten voor Chelsea.

West Brom komt door de overwinning op 23 punten en hijgt Chelsea, dat maar een puntje meer heeft verzameld, in de nek. Doordat Everton met 2-1 verloor bij Reading stijgt West Brom naar de vierde plek op de ranglijst, waarmee de ploeg zich zou kwalificeren voor de voorronde van de Champions League. Adam Le Fondre was met twee goals de grote man bij Reading.

Landskampioen Manchester City profiteerde van het puntverlies van Chelsea door Aston Villa met 5-0 te vernederen. De verdediging van aanvoerder Ron Vlaar bleek niet opgewassen tegen doelpuntenmakers Sergio Agüero, Carlos Tévez (beiden 2x) en David Silva. City heeft nu vier punten voorsprong op Chelsea. Stadgenoot en grootste concurrent Manchester United gaat zaterdagavond op bezoek bij Norwich City.

Liverpool behaalde zijn derde overwinning van het seizoen door Wigan Athletic met 3-0 te verslaan. Topscorer Luis Suárez trof twee keer doel waardoor hij nu op tien doelpunten staat, twee meer dan Robin van Persie. José Enrique produceerde het laatste doelpunt voor Liverpool, dat nu de elfde plek bezet.

Oud-Feyenoorder Jonathan de Guzman scoorde voor Swansea City op bezoek bij Newcastle United. Michu had de ploeg uit Wales al op 0-1 gezet. Het werd uiteindelijk nog 1-2 doordat Ba in blessuretijd voor de thuisclub de eer redde. Newcastle-spelers Vurnon Anita en Tim Krul speelden de gehele wedstrijd, Kemy Agustien kwam ruim twintig minuten in actie voor Swansea. Beide ploegen bivakkeren in de middenmoot.

De malheur voor het ambitieuze Queens Park Rangers wordt met de week groter. Zaterdag zag het Southampton in Londen met 3-1 winnen. De ploeg van trainer Mark Hughes is nog steeds zonder overwinning en staat met vier punten stijf onderaan. Southampton heeft acht punten verzameld en bezet het op één na laatste plekje.


West Brom legt Chelsea over de knie (Foto: Novum)