[Bundesliga] Bayern verspeelt voor tweede keer punten

Boris (borisz)

Bayern München heeft voor de tweede keer dit seizoen punten verspeeld. Op bezoek bij FC Nürnberg werd het 1-1 door doelpunten van Mario Mandzukic en Markus Feulner. Timo Gebhart mocht een kwartier voor tijd gaan douchen na een gemene elleboog op Bayern-middenvelder Bastian Schweinsteiger.

Bayern, dat in Nürnberg de geblesseerde Arjen Robben moest missen, houdt ondanks het gelijkspel een voorsprong van acht punten op nummer twee Schalke 04. De club van Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay komt later zaterdag in actie tegen Bayer Leverkusen.

Regerend kampioen Borussia Dortmund bleek met 3-1 te sterk voor Greuter Fürth. De Pool Robert Lewandowski (2x) en Mario Götze waren in de industriestad de plaaggeesten voor de promovendus. Zoltan Stieber had de wedstrijd nog wel spanning gegeven door na vijf minuten de 1-1 binnen te schieten. Dortmund staat nu op negen punten achterstand van Bayern.

Roel Brouwers was de schlemiel bij Borussia Mönchengladbach. Tot zijn grote schrik zag hij zichzelf tegenstander VfB Stuttgart de overwinning schenken door een eigen doelpunt in de 72e minuut. Zijn teamgenoot Martin Stranzl had Gladbach nog op 1-0 gezet en Martin Harnik maakte snel daarna de 1-1.

Rafael van der Vaart wist met Hamburger SV weer te winnen. FSV Mainz ging in Hamburg met 1-0 over de knie door een doelpunt van Heung-Min Son. HSV komt met zeventien punten op gelijke hoogte met Mainz, ze delen de zesde plek. Van der Vaart verliet in de 89e minuut het veld voor landgenoot Jeffrey Bruma.

Het dit seizoen verrassend goede Eintracht Frankfurt versloeg in een doelpuntrijk duel FC Augsburg, waardoor het een punt voorsprong houdt op Dortmund en de derde plaats blijft bezetten. Alexander Meier was met twee treffers de grote man bij de Frankfurters. Subtopper Hannover 96 moest thuis het onderspit delven tegen SC Freiburg: 1-2.


Bayern verspeelt voor tweede keer punten (Foto: Novum)