[Premier League] Arsenal simpel langs Spurs in rommelige derby

Peterselieman

Arsenal heeft aartsrivaal Tottenham Hotspur zaterdag in eigen huis met 5-2 verslagen. Voormalig Arsenal-spits Emmanuel Adebayor zette de Spurs in Noord-Londen nog verdiend op voorsprong, maar maakte even daarna een te harde tackle op Santi Cazorla en moest met een rode kaart inrukken. De Gunners namen tegen tien man vervolgens redelijk simpel afstand van Tottenham.

Per Mertesacker trok de stand vijf minuten na de rode kaart met een mooie kopbal gelijk. Arsenal was in de rest van de eerste helft logischerwijs de bovenliggende ploeg, wat vlak voor rust resulteerde in een frommelgoal van Lukas Podolski. In blessuretijd kwam er na een Togolees en twee Duitsers ook een Fransman op het scorebord. Olivier Giroud joeg de bal achter zijn landgenoot Hugo Lloris na een mooie dribble van Cazorla: 3-1.

Na rust wisten de tien man van trainer André Villas-Boas het niet meer spannend te maken. Nadat Cazorla na een uur met de 4-1 een vernedering leek in te leiden, maakte Gareth Bale de stand twintig minuten voor tijd iets draaglijker voor de Spurs. Het slotakkoord was echter voor Theo Walcott, die er in de extra tijd op aangeven van Alex Oxlade-Chamberlain nog 5-2 van maakte.

Arsenal neemt met negentien punten tenminste voor even de zesde stek in. Tottenham blijft op zeventien punten staan en zakt naar plek acht.