Sinterklaas aan land

WebHawkjuh

Na lang wachten en een roerige tocht vanuit Spanje is het dan zover: Vandaag is is Sinterklaas aangekomen! Vanmiddag rond 12.35 uur kwam hij aan in de stadshaven van Roermond om daar door alle kinderen en hun ouders verwelkomd te worden en een rondleiding door de stad te krijgen.

In het hele land vieren kinderen en hun ouders de intocht van de goedheiligman. Een kind van een jaar of zeven reageerde vol spanning: "Spannend! Ik wil sinterklaas een tekening geven". (Toen ik hem nog wat wilde vragen kwam sinterklaas eraan en was de aandacht weg en ook niet meer terug te winnen)

Hij is naar eigen zeggen in ieder geval lief geweest. Als dat inderdaad zo is geweest dan zijn de vooruitzichten cadeau-technisch in ieder geval gunstig. Sinterklaas heeft namelijk zaterdagochtend gereageerd op geruchten dat de economische crisis ook bij de goedheiligman is toegeslagen: "Of er nou wat minder in de portemonnee van papa of mama zit of niet, Sinterklaas heeft daar helemaal geen last van hoor", aldus de Sint vanochtend op Radio 1.