Nieuwe Brugge-trainer trapt Leekens na

Frank (franklop)

Georges Leekens is al twee weken weg als trainer bij Club Brugge, toch krijgt hij nog flinke kritiek te verwerken. De voormalige Belgische bondscoach (1997-1999 en 2010-2012) werd op 4 november ontslagen door Club Brugge vanwege teleurstellende resultaten. Toen werd al gezegd dat de keuze voor hem als trainer aanvankelijk al een foute was, maar nu krijgt Leekens alweer een veeg uit de pan. Ditmaal van de nieuwe trainer.

"Ik heb respect voor de staf die hier gewerkt heeft en de keuzes die men in het verleden maakte, maar ik denk dat we beter kunnen. Niet alleen mentaal, maar ook technisch, tactisch en conditioneel zijn er problemen. Ik wil progressie boeken op die vier terreinen", vertelde de nieuwe trainer Juan Carlos Garrido (aan de Belgische pers.

Garrido is net begonnen bij Club en mag voor zijn eerste wedstrijd op bezoek bij Waasland-Beveren, een degradatiekandidaat. "Elke wedstrijd is moeilijk om te winnen en ik heb altijd respect voor de tegenstander. We kunnen enkel winnen als iedereen het beste geeft, individueel en als team."