[GSOD] Kist verslaat Newton in beslissende leg

Boris (borisz)

Christian Kist heeft de kwartfinale gehaald van de Grand Slam of Darts. Hij versloeg in een spanennde partij Wes Newton met 10-9. In de kwartfinale zal hij uitkomen tegen de winnaar van het duel Raymond van Barneveld en Wesley Harms.  

De partij ging tot 2-2 gelijk op. Kist pakte daarna vier legs op een rij, mede door een 102 en 128 finish. Beide spelers pakten nog een leg waarna de Lakeside-kampioen met een 7-3 voorsprong de pauze in ging. Na de break liepen de dubbels bij Kist niet meer. In de twaalfde leg  miste hij acht pijlen op dubbel. Newton, de nummer zes van de PDC, kwam terug tot 8-7. 

Kist pakte de zestiende leg en had nog één leg nodig om te winnen. Newton gooit eerst 90 uit en de leg daarna 164 om op 9-9 te komen. Na twaalf darts staat Kist op 62, maar Newton kreeg eerst nog een poging om 126 uit te gooien, dat mislukte. Kist bleef rustig en gooide de 62 direct uit. 

John Part staat ook in de kwartfinale, hij versloeg Brendan Dolan met 10-6. Het duel tussen Van Barneveld en Harms staat als laatste wedstrijd van de avond gepland.