[DC] Ferrer zet Spanje op voorsprong

Peterselieman

David Ferrer heeft Spanje vrijdag op voorsprong gezet in de finale van de Davis Cup tegen Tsjechië. De mondiale nummer vijf was in Praag met 6-3, 6-4 en 6-4 te sterk voor Radek Stepanek. De 30-jarige Ferrer had zijn handen vol aan zijn tegenstander, maar besliste de partij na bijna drie uur tennis in zijn voordeel.

In de eerste set hielden beide spelers elkaar tot 3-4 in evenwicht, maar toen leverde Stepanek, de mondiale nummer 37, zijn opslag in. Ferrer haalde vervolgens de set binnen en sloeg in de openingsgame van het tweede bedrijf direct weer toe.

Bij 2-3 had de Spanjaard de mogelijkheid om verder uit te lopen, maar drie breekkansen waren niet aan hem besteed. Het was Stepanek die zich oprichtte en zijn achterstand ongedaan maakte. De Tsjech moest op een nieuwe break echter het antwoord schuldig blijven, waardoor Ferrer op 2-0 kwam.

Ferrer begon ook aan de derde set sterk, nam een break voorsprong en hield daarna de overhand. Nadat Ferrer opnieuw had toegeslagen deed Stepanek nog wel iets terug, maar de zege van de Spanjaard kwam niet meer in gevaar.

Tomas Berdych mag de achterstand van de Tsjechen vrijdagavond proberen weg te werken tegen Nicolas Almagro.


Ferrer zet Spanje op voorsprong in Davis Cup (Foto: Novum)