Plet: "Twente was niet helemaal eerlijk"

Boris (borisz)

Glynor Plet vindt dat hij bij FC Twente geen eerlijke kans op speeltijd heeft gekregen. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws. Plet verkaste op de laatste transferdag afgelopen zomer naar RC Genk. Daar maakte de aanvaller in de afgelopen drie duels vier goals.

"Het zou mijn jaar worden, maar ik heb niet de kans gekregen me daar te ontwikkelen", vertelt Plet over zijn periode in Enschede. "Tijdens de voorbereiding maakte ik mijn goals. Tóch werden Luc Castaignos en Dmitri Bulykin aangetrokken. McClaren sprak 'zus' tegen mij en 'zo' tegen de anderen", gaat Plet verder. "Ook de druk van bovenaf om die andere jongens te laten voetballen was groot. Naar mijn gevoel is FC Twente niet eerlijk geweest; met die mensen wil ik niet langer werken."

 In Genk heeft Plet het nu prima naar zijn zin, al wist hij weinig van die club. "Verder dan Mario Been reikte mijn kennis niet. Ik wilde eigenlijk in Nederland blijven. Maar FC Twente wilde mij achter mijn rug om aan NEC verpatsen. Daarom wilde ik overal heen, behalve naar NEC... Bij Genk had ik snel een goed gevoel, hier ben ik uitstekend ontvangen."