Quentin Tarantino wil tien films maken

dekatophetspek

Quentin Tarantino streeft ernaar om tien films te maken. "Nu heb ik er zeven gemaakt", zegt hij in een interview met de Amerikaanse editie van Playboy. "Als ik een nieuw verhaal verzin, kom ik terug, maar als ik stop bij tien zou dat ook een prima artistiek statement zijn." Django Unchained wordt zijn achtste film en daarna staat het derde deel van Kill Bill gepland.

De 49-jarige Tarantino is van plan te stoppen met films maken voordat hij oud wordt. "Regisseurs worden niet beter als ze ouder worden", zegt de filmmaker. "Meestal zijn hun slechtste films de laatste vier die ze maakten."

De regisseur van actiefilms als Pulp Fiction, Inglourious Basterds en het binnenkort te verschijnen Django Unchained is streng voor zichzelf. "Een slechte film verklooit drie goede. Ik wil geen komedie maken die niet in mijn filmografie past, een film waarvan mensen denken: oh man, hij denkt nog steeds dat het twintig jaar geleden is."

Toch sluit Tarantino niet uit dat hij niet op hoge leeftijd nog achter een camera kruipt. "Misschien. Als ik iets te zeggen heb, dan doe ik het wel. Aan alles komt een eind en ik wil niet tegen elke prijs vasthouden aan mijn baantje. Ik wil dat mijn werk ergens toe leidt."


Quentin Tarantino wil tien films maken (Foto: Novum)