Bokser Klitschko (41) denkt aan stoppen

Niels (DerMeister)

Vitali Klitschko denkt eraan om een punt te zetten achter zijn profloopbaan als bokser. De 41-jarige Oekraïner, sinds 2008 regerend wereldkampioen van de WBC, wil zich volledig storten op zijn politieke partij.

"Ik wil geen records breken als oudste bokser ter wereld", aldus de 41-jarige Klitschko, de grote broer van Vladimir Klitschko. "Bijna alle dromen die ik had, heb ik gerealiseerd. Je moet realistisch blijven en de biologische processen in je lichaam in acht nemen. Je wordt er niet jonger op. Belangrijk is er op het juiste moment mee op te houden."

Klitschko, die vorige week zijn jongere broer zijn kampioensgordels van onder meer de WBA en IBF met succes zag verdedigen tegen de Pools Mariusz Wach, zal zijn definitieve beslissing 17 december naar buiten brengen. Op die dag komt het nieuwe Oekraïense parlement voor het eerst bijeen.

De partij van Klitschko kreeg bij de verkiezing eind oktober bijna 14% van alle stemmen. Daarmee is zijn partij de op twee na grootste fractie van Oekraïne.