'Napoli - PSV mogelijk zonder publiek'

Wessenator

PSV speelt het cruciale groepsduel tegen Napoli in de Europa League mogelijk in een leeg stadion. Daarover beslist de tuchtcommissie van de UEFA zeer binnenkort.

Diverse Italiaanse media beweren dat vertegenwoordigers van de UEFA tijdens het duel van Napoli tegen Dnipro Dnipropetrovsk problemen zouden hebben geconstateerd. Het zou gaan om afbrokkeling van de tribunes, het afsteken van vuurwerk en het bezetten van trappen en nooduitgangen door de tifosi.

Dat is niet de eerste keer, want eerder dit seizoen werden de Napolitanen veroordeeld tot het spelen van een wedstrijd zonder publiek vanwege onder meer problemen met de nooduitgangen en herhaaldelijk afsteken van vuurwerk en rookbommen vanaf de tribunes. De Serie A-club ging in hoger beroep en mocht van de UEFA de problemen (onder meer afbrokkelende stukken van het stadion) oplossen in aanloop naar het duel met Dnipro.

Over de huidige vermeende problematiek geeft Napoli zelf via de officiële kanalen nog geen duidelijkheid. PSV moet de laatste twee duels, thuis tegen Dnipro en uit tegen Napoli, winnen om uitzicht te houden op Europeese overwintering.