AZ weigerde bod op Altidore

Niels (DerMeister)

Afgelopen zomer heeft een club uit een Oost-Europees land een bod uitgebracht op AZ-spits Jozy Altidore. De Alkmaarders veegden het bod echter van tafel. Dit liet directeur voetbalzaken Earnest Stewart vandaag weten.

"Afgelopen zomer is er inderdaad via via een bod op Jozy bij ons neergelegd uit een kapitaalkrachtig land in Oost-Europa", bevestigde Stewart via de website van AZ. "Dat bod kwam echter op een heel laat tijdstip binnen, waardoor wij niet adequaat konden handelen wat betreft het aantrekken van een eventuele opvolger. Voor ons was het dus niet interessant genoeg."

Altidore wilde volgens Stwewart ook graag in Alkmaar blijven: "Hij heeft hier na jaren van rondtrekken een thuis gevonden. Hij wil niet zomaar weer van club verkassen. Ik sluit niet uit dat er deze winterstop of aan het eind van het seizoen weer interesse komt voor Jozy. Hij is zich geweldig aan het ontwikkelen: is een aanspeelpunt voor het elftal, voetbalt goed mee en vertaalt dat ook nog in doelpunten."

"Dat blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Ook dit seizoen zitten er vaak scouts van grote clubs als Barcelona, Bayern München, Chelsea en Tottenham Hotspur bij AZ op de tribune”, besloot Stewart. Dit seizoen wist Altidore in de eerste twaalf competitiewedstrijden negen keer het net te vinden.