OM: tienermoord behandeling openbaar

Redactie

Het Openbaar Ministerie wil dat de zaak rond de moord op een 17-jarige meisje in augustus in Rotterdam in de openbaarheid wordt behandeld. De rechtbank in Rotterdam beslist hier later over.

Voor de dood van het slachtoffer zijn drie jongens van 16, 14 en 14 jaar aangehouden. Normaal worden zaken met minderjarige verdachten achter gesloten deuren behandeld, maar rechtbanken kunnen beslissen de deuren toch geopend te houden. Rechtbanken beslissen daartoe soms omdat een zaak bijvoorbeeld een grote maatschappelijke impact heeft.

Het lichaam van het 17-jarige slachtoffer werd 9 augustus in de bosjes langs de Horvathweg gevonden. Een paar dagen later werden de drie jongens aangehouden. Sindsdien zitten ze vast wegens moord. Ze zouden het meisje hebben doodgestoken nadat ze haar telefoon hadden gestolen.

Donderdag moesten de jongens voor het eerst voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen tijdens een zogenoemde pro-formazitting. Deze zitting vond achter gesloten deuren plaats.

Wanneer de inhoudelijke behandeling plaatsvindt, is nog onbekend. Er moet nog nader onderzoek worden gedaan naar de verdachten. Ook is onder meer het forensisch onderzoek nog niet afgerond. De drie verdachten blijven voorlopig nog vastzitten.