Hockeyvrouwen Den Bosch evenaren clubrecord

Boris (borisz)

De vrouwen van Den Bosch hebben een recordreeks geëvenaard in de Hoofdklasse, zo becijferde Infostradasports.com. De Brabantse grootmacht won zondag voor de tiende keer op rij. Daarmee komt de ploeg van coach Raoul Ehren op gelijke hoogte met het clubrecord van de vorige eeuw.

Eenmaal eerder behaalden de Bossche vrouwen vanaf de competitiestart tien overwinningen op rij. Dat gebeurde in het seizoen 1998/1999. In die hockeyjaargang was Amsterdam op de elfde speeldag te sterk voor de Brabanders. Den Bosch verloor in eigen huis met 1-0 van de hoofdstedelingen. Deze schade maakte Den Bosch later in het seizoen meer dan goed. In de finale van de play-offs werd Amsterdam in twee duels opzij gezet.

Als Den Bosch zondag opnieuw een zege boekt, wordt het record van veertien seizoenen geleden uit de boeken geschreven. De kans dat dit gebeurt, lijkt aanzienlijk. De titelhouder krijgt namelijk bezoek van De Terriërs, de rode lantaarndrager in de Hoofdklasse. Het wordt overigens de allereerste keer dat beide teams elkaar treffen in clubverband.