[Video] Magistrale Ibrahimovic leidt Zweden langs Engeland

Niels (DerMeister)

Vanavond stonden er behalve de oefeninterland tussen Nederland en Duitsland nog een hele rits een oefenwedstrijden op het programma. Hier een overzicht van de meest opvallende duels.

Zweden heeft het oefenduel tegen Engeland met 4-2 weten te winnen. Zlatan Ibrahimovic wast de onbewiste man van de wedstrijd met vier treffers. Hij opende de score na twintig minuten. Hij moest echter wel toezien hoe Engeland, dankzij doelpunten van Welbeck en Caulker, met een 1-2 stand ging rusten. Ibrahimovic stelde echter orde op zaken en wist in de 77e, 84e en 90e minuut zijn ploeg een 4-2 zege te bezorgen.

De 4-2 was een doelpunt om in te lijsten. Met een schitterende omhaal van ver buiten de zestien wist hij de bal in het Engelse doel te krijgen. Opvallend was dat Tobias Sana, die aan Ajax-trainer Frank de Boer om extra rust vroeg, een kwartier voor tijd inviel bij de Zweden.


Ibrahimovic scoort schitterend tegen Engeland (Bron: YouTube)

Roemenië, dat tijdens de WK-kwalificatie in dezelfde poule als Nederland zit, nam het in eigen huis op tegen België. De Rode Duivels kwamen via Benteke in de 23e minuut op voorsprong, maar tien minuten later kwamen de Roemenen via Maxim op gelijke hoogte. In de tweede helft kwam Roemenië op voorsprong door een benutte strafschop van Torje. In deze stand kwam geen verandering meer en daardoor gingen de Belgen met een 2-1 nederlaag naar huis.

Italië heeft de oefenwedstrijd tegen Frankrijk niet in winst weten om te zetten. De Italianen kwamen na ruim een half uur spelen via El Shaarawy nog wel op voorsprong, maar deze werd niet veel later door Valbuena ongedaan gemaakt. In het tweede bedrijf wist Gomis de 1-2 namens Frankrijk te scoren en deze stand bleef tot het eindsignaal op het scorebord staan.

Turkije, eveneens actief in dezelfde groep als Oranje, trof in eigen huis Denemarken. De Denen kwamen na ruim een uur spelen op voorsprong dankzij een benutte penalty van Bendtner. Turkije kwam echter niet veel later op gelijke hoogte door een treffer van Erdinc. Bij Denemarken maakte Viktor Fischer zijn debuut. Hij viel na ruim een uur spelen in. Christian Eriksen speelde de gehele partij.

Portugal heeft het oefenduel tegen Gabon niet in winst weten om te zetten. Gabon kwam na een half uur spelen op voorsprong door een benutte strafschop van Madinda. Drie minuten later bracht Pizzi met een penalty de stand weer gelijk. Na een uur spelen wist Lopes zijn land Portugal op voorsprong te zetten. Dit was echter niet genoeg, want twintig minuten kreeg Gabon opnieuw een strafschop. Poko wist dit buitenkansje te benutten.

Uitslagen oefenduels 14 november:

Land Land Uitslag
Zuid-Korea Australië 1-2
China Nieuw-Zeeland 1-1
Georgië Egypte 0-0
Rusland Verenigde Staten 2-2
Bulgarije Oekraïne 0-1
Tsjechië Slowakije 3-0
Saudi-Arabië Argentinië 0-0
Macedonië Slovenië 3-2
Cyprus Finland 0-3
Algrije Bosnië-Herzegovina 0-1
Tunesië Zwitserland 1-2
Zuid-Afrika Zambia 0-1
Andorra IJsland 0-2
Israel Wit-Rusland 1-2
Kaapverdië Ghana 0-1
Chili Servië 1-3
Marokko Togo 0-1
Roemenië België 2-1
Turkije Denemarken 1-1
Luxemburg Schotland 1-2
Oostenrijk Ivoorkust 0-3
Gabon Portugal 2-2
Nederland Duitsland 0-0
Hongarije Noorwegen 0-2
Zweden Engeland 4-2
Albanië Kameroen 0-0
Ierland Griekenland 0-1
Polen Uruguay 1-3
Italië Frankrijk 1-2