Verbeek onzeker over toekomst in Luik

zoem

Danny Verbeek weet niet of Standard Luik na dit seizoen met hem verder wil. Dit seizoen speelt hij op huurbasis bij NAC Breda. Verbeek maakte zonder morren de tijdelijke overstap naar de Bredanaren

"Bij NAC heb ik het naar mijn zin. Door een hamstringblessure ben ik nu pas helemaal fit en de laatste weken heb ik een basisplaats. Ik ben heel tevreden over mijn debuut in de Eredivisie", zegt hij tegen VoetbalPrimeur.

Of zijn goede spel automatisch leidt tot een toekomst in Luik weet hij nog niet. "Ik durf niet te zeggen of Standard mijn prestaties volgt. In het begin van het seizoen had ik nog contact met Ron Jans en de teammanager, maar ondertussen heb ik niks meer gehoord van Standard."

De Belgische club laat Verbeek daarmee voorlopig in het duister tasten. "Soms vraag ik me af wat Standard met mij van plan is. Natuurlijk is die onzekerheid een beetje vervelend, maar ik trek het me niet te hard aan. Ik presteer nu bij NAC, dat is het belangrijkste."

Het feit dat met Jans een trainer met dezelfde nationaliteit als hij is ontslagen, wil volgens de speler niet zeggen dat er voor hem geen toekomst meer ligt in België. "Het wordt moeilijk, maar ook zonder Jans wil én kan ik doorbreken bij Standard. Bij NAC blijven is geen optie. De club heeft niet voldoende financiële middelen om mij over te nemen van Standard."