Gratis met de tram naar huis!

WebHawkjuh

Voor de liefhebbers van trams: op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord was vandaag een tramstel af te halen. Gratis en voor niets!

Het tramstel, eigendom van stichting Trammeland, moest verdwijnen om ruimte te maken voor een vlakbij gelegen pand. Graag ziet de huidige eigenaar dat de tram 'onder de mensen' blijft. Nicoline Vink, medewerker van de stichting, laat tegenover AT5 weten, "We gebruiken de stellen onder meer als atelier of kantoor, maar ze worden ook veel gebruikt bij evenementen. Het zou leuk zijn als de nieuwe eigenaar de tram weer op een publieke plek gaat gebruiken."

Lastig was het wel, want de tram moest vóór het weekend weg zijn, en het is een klein speeltje, "Gelukkig worden we wel gebeld', stelt Vink, 'maar de tram is natuurlijk groot en zwaar en dus niet zo maar mee te nemen. Een idee zou zijn om het onderstel, dat erg zwaar is, achter te laten en alleen de cabine te hergebruiken." Inmiddels heeft zich volgens de Amsterdamse nieuwszender iemand voor de tram gemeld. Wie dat is is nog niet bekend.