Kramer in actie op ploegenachtervolging

Peterselieman

Sven Kramer is fit genoeg om zaterdag tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen mee te doen aan de ploegenachtervolging. De 26-jarige schaatser van TVM is aangewezen door de selectiecommissie van de KNSB. Ook ploeggenoot Jan Blokhuijsen en Koen Verweij van Team Jan van Veen komen in actie.

Kramer werd vorige week vrijdag in Thialf Nederlands kampioen op de 5000 meter, maar liet de andere afstanden schieten vanwege rugproblemen. Blokhuijsen eindigde op de 5000 meter als tweede, terwijl hij op de 10.000 meter derde werd. Verweij was de snelste op de 1500 meter, maar werd gediskwalificeerd vanwege een foute wissel. Hij kreeg evenwel een aanwijsplek van de schaatsbond, waardoor hij alsnog kan starten.

Bij de vrouwen rijden Marrit Leenstra, Ireen Wüst en Diane Valkenburg zondag de ploegenachtervolging. Zij pakten respectievelijk de Nederlandse titel op de 1000, 1500 en 3000 meter.

Christijn Groeneveld, Jorrit Bergsma en Arjan Stroetinga werden geselecteerd voor de massastart. Bij de vrouwen zijn Mariska Huisman, Marije Joling en Jorien ter Mors de gelukkigen.