Limburgers vast voor internationale autodiefstallen

Redactie

De politie denkt met de aanhouding van zes Limburgers dinsdag een autodievenbende te hebben opgerold die internationaal opereerde. De zes worden ervan verdacht ongeveer tachtig dure auto's te hebben gestolen, laat de politie woensdag weten.

De verdachten zijn een man van 36 jaar uit Slenaken, een 38-jarige vrouw uit Heerlen, een 68-jarige man en 69-jarige vrouw uit Nuth, een vrouw van 47 uit Roosteren en een 42-jarige man uit Urmond. Ze worden verdacht van diefstal of heling en zouden hebben toegeslagen in Nederland, Duitsland en België.

Bij doorzoekingen van woningen van de verdachten, een garagebedrijf in Urmond en een bedrijf in Beek zijn dinsdag vier gestolen voertuigen gevonden.

Doordat het aantal autodiefstallen in de grensstreek steeg, werd begin maart een speciaal opsporingsteam opgericht met rechercheurs uit Duitsland, België en Nederland. In april werden al vier verdachten aangehouden, een man uit Brunssum en drie uit Heerlen.

Een van de Heerlenaren, een 41-jarige man, is op vrije voeten gesteld, maar is nog wel verdachte. De andere drie zijn overgeleverd aan Duitsland, waar ze worden berecht vanwege een zeer groot aantal diefstallen van exclusieve auto's.