Knebel: "Sponsors willen garantie voor schone wielersport"

Peterselieman

Volgens directeur Harold Knebel zijn diverse partijen geïnteresseerd in sponsoring van de Rabobank-wielerploeg. De Nederlandse sponsor houdt het vanwege alle dopingschandalen voor gezien. Potentiële opvolgers zijn er wel, mits ze de garantie krijgen dat het team ook echt schoon is.

Knebel sprak tijdens het najaarscongres van de Nederlandse wielerunie KNWU. Hij leidt momenteel een team dat volgend jaar als White-Label-Team zal gaan koersen. Een aantal bedrijven heeft zich al bij hem gemeld met vragen. "Die gaan ook over een schone structuur waarin gewerkt wordt met de renners en hebben ook betrekking op het overige personeel. Maar voordat we tot een standpunt komen hoe we daar mee omgaan, is het van belang dat we daarvoor internationaal een juridische structuur krijgen in overleg met de internationale profteams."

Mocht dat niet lukken dan zou er in Nederlands verband iets opgezet moeten gaan worden. "Je ziet nu dat een team als Sky er anders mee omgaat dan bijvoorbeeld Garmin. Het zou goed zijn om daar met z'n allen één werkwijze in te vinden. Lukt dat internationaal niet, dan zullen we met de Nederlandse profploegen, de KNWU en het NOC*NSF een nationale werkwijze moeten vinden om de geloofwaardigheid van de wielersport te herstellen."