[NBA] Lakers verliezen van Spurs

Frank (franklop)

Los Angeles Lakers heeft dinsdag zijn eerste wedstrijd verloren in de NBA sinds coach Mike Brown is ontslagen. De sterrenformatie uit Californië ging nipt onderuit tegen San Antonio Spurs met 84-82. Negen seconden voor tijd maakte Danny Green de beslissende driepunter voor de Spurs, die aan kop gaan in de Western Conference.

De basketballers uit San Antonio hebben nu zeven wedstrijden gewonnen en liepen slechts een keer tegen een nederlaag aan. Tony Parker en Tim Duncan hadden in het Staples Center in Los Angeles een belangrijk aandeel in de zege met respectievelijk negentien en achttien punten.

Voor de Lakers, waar de nieuwe trainer Mike D'Antoni later deze week voor het eerst op de bank zal zitten, was Kobe Bryant op dreef. Hij kon het verlies ondanks dat hij topscorer was met 28 punten echter niet voorkomen. De ploeg had de laatste twee wedstrijden nog in winst omgezet.

New York Knicks is als enige team in de NBA nog ongeslagen. De Knicks waren in Florida met 99-89 te sterk voor Orlando Magic en boekten de vijfde overwinning van het seizoen. Carmelo Anthony nam zijn ploeg bij de hand met 25 punten. Voor Orlando Magic was het al de vijfde nederlaag op rij.

Overige uitslagen NBA dinsdag
Charlotte Bobcats - Washington Wizards 92-76
Indiana Pacers - Toronto Raptors 72-74
Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 114-101
Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 86-103


Lakers verliezen in Los Angeles van Spurs (Foto: Novum)