FOK! wat een weer...Vrij veel bewolking

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! De zon heeft inmiddels al niet zo veel kracht meer en dat merkten we gisteren ook al. De laaghangende bewolking bleef erg lang hardnekkig en ook in het westen van het land werd het na een zonnige ochtend weer helemaal bewolkt. Vandaag lijkt het erop dat er alleen het zuidoosten wat zon te zien zal zijn.

In het noorden en oosten valt er hier en daar nog wat lichte regen of motregen, maar elders zal het op de meeste plaatsen droog blijven. Of de zon ook nog weet door te breken is nog maar de vraag. De grootste kans hierop heeft het zuidoosten, want daar lijkt vanmiddag iets drogere lucht binnen te gaan stromen. Met een zuidenwind wordt er wel vrij zachte lucht aangevoerd, want het zal vanmiddag nog ruim 10 graden kunnen worden. De kans dat de zon overal even doorbreekt lijkt morgen toch wel iets groter te zijn, terwijl donderdag en vrijdag waarschijnlijk helemaal grijs zullen gaan verlopen. In de nachten koelt het soms af tot richting het vriespunt.

Helaas heeft het slechte weer in de Alpen tot een dodelijk slachtoffer geleid en is de schade erg groot. Plaatselijk viel er 100 tot 150 mm regen en dit is in bergachtig gebied natuurlijk iets te veel van het goede. Verder ook veel regen in het zuidoosten van Spanje en in Scandinavië.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Prachtig weerLovespell maakte deze geweldige foto aan de Westeinder Plas in Aalsmeer. Het was daar zondag prachtig weer.