Djokovic en Federer hebben zin in finale

Rosario

Roger Federer en Novak Djokovic kijken erg uit naar de finale van de ATP World Tour Finals vanavond. De nummer twee en één van de wereld bepalen met deze wedstrijd de eindstand van hun onderlinge ontmoetingen in 2012. Nu staat die score met ieder twee gewonnen partijen nog gelijk.

"Ik vind het heerlijk om tegen Novak te spelen," aldus Federer. "We spelen allebei erg aggresief tennis, we zijn van nature aanvallers, dus dat staat garant voor spannend tennis." De Zwitser rekende in de halve finale af met Andy Murray, van wie hij de afgelopen twee ontmoetingen verloor.

Voor Djokovic is het de eerste keer in de finale in Londen, waar het eindejaarstoernooi sinds 2009 gehouden wordt. "Ik heb er erg veel zin in. Het [toernooi] is in ieder geval nu al een groot succes," zei de Serviër, die in 2008 in Shanghai wel wist te winnen. "'t Is de laatste wedstrijd van het seizoen, dus ik ga zowel fysiek als mentaal alles geven."

Ook Federer is die mening toegedaan. "Het is vrij simpel voor ons allebei; we moeten alles wat nog in ons lichaam zit eruit persen en zorgen dat dit jaar succesvol afgesloten wordt."

In de onderlinge ontmoetingen tussen de twee spelers leidt Federer met zestien gewonnen partijen uit 28.