[Primera División] Real wint in waterballet

Peterselieman

Real Madrid heeft op de valreep drie punten overgehouden aan de ontmoeting met Levante. Op een door overvloedige regenval bijna onbespeelbaar veld stelde de Koninklijke pas in de 84e minuut de zege veilig: 2-1. De net ingevallen Alvaro Morata kroonde zich tot matchwinnaar.

De eerste helft in Valencia werd die van Cristiano Ronaldo. De Portugese vedette van Real scoorde in de 21e minuut de openingstreffer, maar kreeg ook een klap op zijn oog. Die klap leverde hem een gescheurde wenkbrauw op en hield hem na de rust aan de kant.

In de tweede helft was Real dicht bij de tweede treffer, maar uit het niets werd er gescoord aan de andere kant. Angel stond randje buitenspel, maar mocht door van de scheidsrechter en scoorde onberispelijk.

Real kreeg een kwartier voor tijd de kans op de 2-1 uit een strafschop. Xabi Alonso schoot echter slap in en Levante-doelman Gustavo Munua redde. Diezelfde Munua moest in de slotfase echter alsnog capituleren op een inzet van Morata.

Reals stadsgenoot Atletico Madrid won eerder op de avond met 2-0 van Getafe. Adrian Lopez en Arda Turan scoorden de goals voor de nummer twee van de Primera Division.


Real ontsnapt aan puntenverlies bij waterballet (Foto: Novum)