[Serie A] Atalanta beëindigt zegereeks van Inter

Niels (DerMeister)

Internazionale heeft na zeven overwinningen op rij weer verloren in de Serie A. Atalanta Bergamo was in eigen huis met 3-2 te sterk voor Inter, waarbij Wesley Sneijder ontbrak.

Zonder Sneijder, die weer bijna fit is, boekte Inter zege na zege. De Nerrazzurri gingen op 23 september voor het laatste onderuit in de Serie A. Daarna volgden zeven zeges, waaronder op AC Milan en Juventus. De wedstrijd bij Atalanta leek geen onoverkomelijke horde voor de ploeg van Andrea Stramaccioni, die op tweede plek blijft.

Na negen minuten ging het al mis voor Inter. Giacomo Bonaventura zette Atalanta aan de leiding. De bezoekers uit Milaan konden lange tijd geen bres slaan in de defensie van de middenmoter, maar tien minuten na de pauze werd het 1-1. Fredy Guarin bracht Inter terug in de wedstrijd. Kort daarna ging het opnieuw mis bij de topclub.

German Denis velde binnen zeven minuten het vonnis over Inter. De 31-jarige Argentijn scoorde twee keer, waarvan één vanaf de strafschopstip. Rodrigo Palacio deed in de slotfase iets terug voor Inter, maar net als Napoli (twee weken geleden) gingen ook de Milanezen onderuit in Bergamo. Juventus loopt drie punten uit.