Federer via Murray naar finale Tour Finals

Niels (DerMeister)

Roger Federer kan zijn titel op de ATP World Tour Finals nog altijd verdedigen. De Zwitser boekte door met 7-6 (5), 6-2 van Andy Murray te winnen een plaats in de finale. Daarin wacht maandag Novak Djokovic die eerder zondag de eindstrijd had bereikt door Juan Martin del Potro terug te wijzen.

De opening van de wedstrijd was er voor Federer een om snel te vergeten. De Zwitser leverde in de openingsgame direct zijn opslag in aan een superieur spelende Murray. De Schot hield, toegejuicht door het publiek in Londen, het tempo hoog en dwong Federer in de verdediging. De nummer twee van de wereld krabbelde langzaam weer overeind. Hij kreeg vervolgens in de achtste game voor het eerst een breakkans en benutte die direct.

Na de break van Federer lukte het geen van beide mannen een beslissing te forceren voor de tiebreak. Daarin was de eerste minibreak voor Murray en de Schot kwam 3-1 voor. Net als eerder in de set kwam Federer echter terug en op 6-4 was het eerste setpunt voor de Zwitser. Murray pakte nog een punt, maar Federer maakte het vervolgens op eigen opslag af.

In de tweede set was er geen eer te behalen voor Murray door het goede spel van Federer. De Zwitser zorgde er met een break in de derde game voor dat Murray al snel achter de feiten aan liep. Op 4-2 plaatste Federer nog een break en hij serveerde de wedstrijd vervolgens simpel uit.