Anema: "De KNSB kan er geen bal van"

Stefan (sportfreak)

BAM ploegleider Jillert Anema heeft forse kritiek op de KNSB. Die is er volgens hem schuldig aan dat de tribunes in Thialf afgelopen weekend voor een groot gedeelte leeg bleven.

"Ik erger me lam, ik ben er echt ziek van", foeterde Anema, die met Jorrit Bergsma en Bob de Jong wel de nummers 1 en 2 van de tien kilometer leverde. "Dit kan toch niet. We zitten hier twee keer in een volledig lege, sfeerloze hal terwijl er absolute topsport wordt geboden." Anema doelde hierbij op de vrijdag, toen de vijf kilometer werd verreden, en op de marathon van zaterdagavond.

"Vrijdag is het hier helemaal leeg omdat we opeens, vanwege de televisie, de 500 meter moeten rijden. Terwijl iedereen nog aan het werk is. En zaterdag wordt er helemaal nergens vermeld dat er ook nog een marathon wordt gereden. Ik snap sowieso niet dat de marathon niet meteen aansloot op de NK."

Anema ging nog verder: "Ik begrijp gewoon echt niet waarom het hier niet vol zit. De organisatie moet maar eens gaan uitzoeken hoe dat kan. En het maakt me niet uit hoe ze het doen, ze moeten het hier gewoon volproppen. Deze topsport verdient een vol stadion. Al moeten ze de kaarten gratis weggeven."

Volgens de ploegleider doet de KNSB niet genoeg om de lange afstanden te promoten. "En daarom is dit een organisatie die mij gewoon niet vertegenwoordigt. Ze kunnen er geen bal van."