Braamhaar: "Steek hand in eigen boezem"

Boris (borisz)

Scheidsrechter Eric Braamhaar erkent dat hij een fout maakte bij Feyenoord - Roda JC. De arbiter gaf Roda-verdediger Bart Biemans een rode kaart na een handsbal.

De Belg raakte de bal met de hand doordat Feyenoord-aanvaller Ruben Schaken hem duwde. Braamhaar zag dit in eerste instantie niet en gaf Biemans de rode kaart en de thuisploeg een penalty. Lex Immers zag zijn inzet geen doel treffen. "Ik heb een foutieve beslissing genomen. Het had een vrije trap voor Roda JC moeten zijn."

"Ik zie duidelijk een hand naar de bal gaan, maar heb niet gezien dat Biemans wordt aangeraakt door Schaken", beaamde Braamhaar tegenover Eredivisie Live. "Door mijn positie zie ik dat niet." De scheidsrechter kan niet zeggen over de rode kaart wordt geseponeerd. "Dat zijn zaken voor Zeist. Daar bemoei ik me niet mee."

Braamhaar erkent dat hij de mist in ging bij de rode kaart. "Een scheidsrechter die op deze wijze zijn stempel op de wedstrijd drukt, moet in eerste instantie de hand in eigen boezem steken." Feyenoord won uiteindelijk met 5-2 van Roda. Toen Biemans naar de kant werd gestuurd keken de Limburgers tegen een 3-2 achterstand aan.