[GSOD] Barney, Kist en Harms winnen eerste duel

Boris (borisz)

Raymond van Barneveld, Christian Kist en Wesley Harms zijn hebben hun eerste groepsduel tijdens de Grand Slam of Darts gewonnen. Barney verloor geen leg van Mark Walsh, Kist moest een leg weggeven tegen Jones en Harms won met 5-2 van Terry Jenkins. 

Harms was de eerste Nederlander die in actie kwam. Tot en met 2-2 gingen de legs met de pijlen mee. Harms wist in de vijfde leg te winnen die Jenkins begon en gaf de voorsprong niet meer weg. Hij won met 5-2 en gooide 102 gemiddeld. Van Barneveld  zette in de partij tegen Walsh direct de toon door 141 uit te gooien. Het werd een eenvoudige whitewash voor Barney

BDO-wereldkampioen Kist had in het begin last van de zenuwen, maar brak Jones  direct. Ook in de legs daarna had Jones niets in te brengen. Met 72 gooide Kist de partij uit. Maandagavond spelen Van Barneveld en Kist tegen elkaar. Harms zal het opnemen tegen Wes Newton die Martin Phillips met 5-4 versloeg. 

Vanavond is de tweede speelronde in de groepen A tot en met D. Co Stompé speelt tegen Scott Waites, de winnaar van 2011. Jan Dekker neemt het op tegen James Wade. Als Stompé en Dekker verliezen zijn ze uitgeschakeld. Michael van Gerwen won zijn eerste partij en speelt tegen Robert Thornton. Bij winst is een plekje bij de laatste zestien verzekerd. 

Groep Speler Speler Uitslag
E Adrian Lewis Tony O'Shea 4-5
E Gary Anderson John Part 5-4
F Paul Nicholson Brendan Dolan 2-5
F Andy Hamilton Barrie Bates 5-2
G Terry Jenkins Wesley Harms 2-5
G Wes Newton Martin Phillips 5-4
H Raymond van Barneveld Mark Walsh 5-0
H Christian Kist Wayne Jones 5-1