[WTF] Djokovic via Del Potro naar finale in Londen

Peterselieman

Novak Djokovic heeft zondag de finale van de ATP World Tour Finals in Londen bereikt. De Serviër was in drie sets de Argentijn Juan Martin del Potro de baas met 4-6, 6-3 en 6-2. Het is de tweede keer dat Djokovic in de finale van het prestigieuze eindejaarstoernooi staat. In 2008 pakte hij de winst ten koste van Nikolay Davydenko.

Nadat de nummer één van de wereldranglijst de eerste set had prijsgegeven, leverde hij ook aan het begin van de tweede set zijn opslag in. Djokovic, die steeds minder fouten begon te maken, rechtte echter zijn rug, kwam direct op gelijke hoogte en plaatste bij 4-3 een nieuwe break. Hij haalde de set vervolgens eenvoudig binnen.

In de beslissende set had Del Potro, de mondiale nummer zeven, geen antwoord meer op het spel van de 25-jarige Djokovic, die snel een 3-1 voorsprong nam. Door drie games later opnieuw toe te slaan trok de Serviër na twee uur en twaalf minuten de zege over de streep.

De andere halve eindstrijd gaat zondagavond tussen titelverdediger Roger Federer en Andy Murray. De Zwitser was deze zomer op Wimbledon te sterk voor Murray, maar de Schot nam revanche in de olympische finale.


Djokovic via Del Potro naar finale in Londen (Foto: Novum)