[Serie A] AC Milan verliest thuis van Fiorentina

Peterselieman

AC Milan blijft kwakkelen in de Serie A. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri bleef zondag door een 3-1 thuisnederlaag tegen Fiorentina al voor de zesde keer dit seizoen verstoken van punten. Mounir el Hamdaoui besliste het duel kort voor tijd. Bij Milan had Urby Emanuelson een basisplaats, Nigel de Jong bleef op de bank.

Alberto Aquilani zette Fiorentina na tien minuten op voorsprong en dankzij Borja Valero gingen de ploegen met een 2-0 stand de rust in. Alexandre Pato had vanaf de strafschopstip nog wel verzuimd om gelijk te maken. In de tweede helft bracht Giampaolo Pazzini de spanning terug, maar El Hamdaoui tekende vervolgens voor 3-1.

Milan zakt naar een teleurstellende dertiende plaats met veertien punten uit twaalf wedstrijden. De formatie uit Florence staat vierde met 24 punten.

De Romeinse derby eindigde in het voordeel van Lazio Roma. De ploeg van trainer Vladimir Petkovic won het thuisduel met 3-2 van AS Roma, dat het moest stellen zonder de geblesseerde doelman Maarten Stekelenburg. Antonio Candreva, Miroslav Klose en Stefano Mauri scoorden voor Lazio, Erik Lamela en Miralem Pjanic deden iets terug.

Beide ploegen eindigden het duel met tien man. Roma-middenvelder Daniele De Rossi werd kort voor rust met rood van het veld gestuurd. In de 85e minuut liep Lazio-doelpuntenmaker Mauri tegen zijn tweede gele kaart aan. Lazio blijft vijfde met 22 punten, Roma staat een plaatsje lager en heeft zeventien punten.

Nummer drie Napoli won met 4-2 van Genoa. Marek Hamsik tekende pas in de negentigste minuut voor de 3-2, waarna Lorenzo Insigne ook nog doel trof. Via Giandomenico Mesto en Edinson Cavani had Napoli tot twee keer toe een achterstand weggewerkt.

Overige uitslagen
Palermo - Sampdoria 2-0
Parma - Siena 0-0
Torino - Bologna 1-0
Chievo Verona - Udinese 2-2


AC Milan verliest thuis van Fiorentina (Foto: Novum)