Geen spoor vermiste Europese toeristen in Chili

anoniem_22072019025900

Na drie dagen zoeken is er nog altijd geen spoor van drie Europese toeristen die vermist zijn geraakt toen ze een van de actiefste vulkanen in Chili beklommen. Dat hebben de autoriteiten zaterdag gezegd. Zondag zijn reddingswerkers opnieuw het gebied ingegaan.

Sinds donderdag kammen reddingswerkers het gebied uit op zoek naar de Rus Dmitri Sivenkov (32), Gillhem Bellon (25) uit Frankrijk en de Italiaan Luca Ogliengo (25). Ogliengo's familie heeft een helikopter gehuurd om te assisteren bij de zoektocht.

Woensdagavond belde een van de mannen zijn vriendin die in de nabijgelegen stad Pucon woont om te zeggen dat het laat en donker werd en dat ze besloten hadden op de Villarica-vulkaan te blijven slapen en de volgende dag terug te keren.

"Wat ons zorgen baart is dat ze er niet op waren voorbereid de nacht op de vulkaan door te brengen", zei Janet Medrano, directeur van het regionale noodhulpdepartement. "Ze waren er alleen voor een dagtocht en die nacht daalde de temperatuur door een koudefront en viel er veel sneeuw."


Geen spoor vermiste Europese toeristen in Chili (Foto: Novum)